.

2013-03-05
09:25:00

Vad finns det traditioner kring födsel?
När en hinduisk kvinna väntar barn brukar hennes man och hans familj genomföra böner för att barnet ska bli en son, eftersom det alltid är sönerna som ärver sin pappas mark, det gör inte döttrarna. Nu börjar det bli ändring på den traditionen, nu börjar en del döttrar få ärva en del av sin pappas mark, även fast det är väldigt få pappor som låter sin döttrar att göra det. Att ändra traditioner är inte lätt, en mycket gammal tradition är just att låta sönerna ärva pappans mark.
 
När pappan dör kan bara sonen genomföra cermonin som ett minne till sin pappa, det kan inte en dotter göra. Men precis som med traditionerna kring markerna så har döttrarna börjat få genomföra cermonin för sin pappa.
 
När barnet är fött läser familjens präst upp böner som ska skydda barnet mot onda andar, få ett långt friskt liv och dessutom göra så att barnet får mycket kunskap och framgång i livet. Det är vid födseln som barnet blir en hindu, det enda sättet att bli en hidu är att födas till en, man kan inte konvertera till att bli en hindu, hur mycket man än vill.
 
Vid 12 veckors ålder får barnet sitt namn, då hålls en cermoni där bebisen får vatten över huvudet av prästen, sedan får bebisen nya kläder och läggs i en vagga. När barnet ligger i vaggan säger prästen bebisens namn och kvinnorna som närvarar under cermonin sjunger då sånger. Sångerna måste innehålla barnets namn, det är en av anledningarna till att finns så extremt många indiska sånger med namn i.
På kvällen hålls en fest med familj, vänner och barn, barnet får en liten ask som innehåller ett silversmycke.
 
Vid 4 månaders ålder får barnet lämna hemmet. Mamman tar då med sig sitt barn till ett tempel där hon läser upp böner för honom/henne.
 
Vid 6 månaders ålder får bebisen riktig mat för första gången. Måltiden anses som en viktig måltid och äts alltid med en silversked som ofta går i generationer. 
 
Är det en pojke som föds får man inte klippa hans hår föräns han fyllt ett år, men är det en tjej får man klippa av hennes hår när som hälst. men oftast låter man även tjejernas hår växa ut. Små flickor blir ofta sminkade redan som små barn.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: