.

2013-03-21
13:34:53

Vad finns det för traditioner kring död?
 När en hindu dör så får hinduen vara själv i ett rum ett tag med ett par gudarbilder och när hinduen dör så ska en präst läsa upp dom heliga skrifterna. Dom ska hälst läsas ur en av samma kön som den döde, Sedan ska hinduen tvättas av sjukhus personalen och då ska kroppen vara vriden mot öster. Medans kroppen tvättas (kroppen ska tvättas av någon av samma kön som den döde)
ska en präst läsa ur ett par utvalda stycken ur en text (Bhagavad-Gita) och hela tiden ska kroppen vara vänd mot öster. 
 
När det är dags att begrava kroppen så ska man välja mellan två allternativ det enns och det mest vanliga sättet är att man kremerar kroppen alltså att man bränner kroppen till aska. Och det andra sättet är att man jordbegraver kroppen men det är väldigt ovanligt och det är ofta dom "viktiga" personerna som jordbegravs. Och genom kremering frigörs själen från kroppen snabbare än från jordbegravning. 
 
När man kremerar kroppen brukar en präst eller den dödes äldsta bror läsa ur hela riter från Bhagavad-Gita. Efter kremeringen hålls en minnestund efter minnestunden strör man askan över den heliga floden ganges eller någon annan nära flod. Men att strö askan över ganges är vanligast då guden ganges bor där och det sägs att floden renar kroppen från denns synder.
 
En bild från google under en minnestund. 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: