.

2013-03-28
10:09:34

Hur jämställd är din religion. Finns det skillnader mellan män och kvinnors rättigheter?
Förr såg man kvinnor som ett föremål dom hade inga rättigheter och ägdes av mannen. Han hade många mer rättigheter än kvinnorna, männen fick vara otrogen mot kvinnan utan att det var någon fara. Men om en kvinna skulle vara otrogen mot mannen då skulle hon bli så smutsig att ingen vill ha henne. 
Hon kunde säljas för pengar på marknaden om pappan/mannen inte hade tillräckligt mycket pengar för att sköta sig jordbruk. 
Men det var få som gjorde det eftersom männen såg väll att det var fel specielt papporna. Dom sålde inte bort sina döttrar i onödan. Min pappa brukar ofta säga "jag skulle inte kunna ersätta dig eller dina systrar mot pengar"men visst det här är nu tid det var då tid. Idag börjar det ändras smått och kvinnorna börja protestera och börjar få sina rättigheter. 
 
Men det finns fortfarande kvinnor som blir behandlade som föremål och inte som människor. Och det är fortfarande en viktig regel att när männen dör får inte kvinnorna gifta om sig. Men dör kvinnan före så får mannen gifta om sig. En kvinna får också bara gifta sig med en med samma religion och en man får gifta sig med vem som hälst kanske en kristen eller jude, det väljer han själv.
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: